myaa.jpg

Heop!

Tervetuloa Lukevan peikon sivuille! Täältä löydät kirjablogini ja tekemäni (vapaaehtoiset) käännöstyöt.

Dekkariviikko & Murhamaraton 10.-16.6.2019!

Dekkariviikko & Murhamaraton 10.-16.6.2019!

Kuten jo aikaisemminkin mainitsin, en ole mikään ihan hirveän kova lukemaan dekkareita. Luen pääasiassa työn vuoksi nuortenkirjoja, ja vielä jokin aika sitten “nuorten dekkari” ei ollut oikein mikään juttu. Sitten ilmestyi Lumikki-trilogia, ja siitä se sitten lähti täällä meidän koto-Suomessakin.

Seuraan erästä youtubettajaa, BooksandLala, jonka kirjahyllyn esittelyvideolta poimin joitakin mieltä kutkuttavia teoksia. Lisäksi poimin internetin syövereistä listoja hyvistä YA trillereistä ja näitä yhdistelemällä valkkasin sitten viiden kirjan pinkan.

Ekana on Ruth Ware: The Death of Mrs. Westaway, jonka valitsin puhtaasti siksi, että asiakkaat ovat sitä kehuneet. Lala kehui sitä videollaan myös, ja kirja ilmeni useilla eri listoilla. Tämä lienee näistä ainoa, joka ei ole nuorten dekkari.

Seuraavana Marisha Pessl: Neverworld Wake valikoitui siksi, että Marisha Pesslin Night Film on loistavan selkäpiitä karmiva (en ole vielä lukenut sitä loppuun, köh köh) ja Lalan antama kuvaus vaikutti mielenkiintoiselta.

Sitten on Alexandra Sirowy: First We Were IV, joka sekin on Lalan videolta. Salaseurat ovat aina mielenkiintoisia!

Kate Alice Marshall: I Am Still Alive on ilmeisesti selviytymisjännäri enemmän kuin mitään muuta.

Ja viimeisenä on Kara Thomas: The Cheerleaders, joka oli KAIKILLA listoilla. Hyllyssäni lukemista odottaa myös toinen Thomasin kirja Little Monsters.

Ennen kuin joku ehättää huomauttamaan, ettei joukossa ole yhtään suomalaista dekkaria/jännäriä/trilleriä, niin luin jokin aika sitten yhden suomalaisen, melko hiljattain ilmestyneen. Sen arvio ilmestyy lauantaina, joka on totta kai Dekkarilauantai!

Pidän tämän koko viikon murhamaratonia, eli yritän lukea tuon pinkan kirjoja viikon aikana. Saa nähdä, kuinka hyvin onnistuu vai onnistuuko laisinkaan!

Hyvää dekkariviikkoa! <3

//Edit. 12.6.2019

Luin loppuun Kate Alice Marshallin I Am Still Aliven. Yksi päivä ihan hyvää murhamaraton-aikaa meni hukkaan kun päätin töiden jälkeen ottaa nokoset - joilta sitten heräsin seuraavana aamuna kun oli aika lähteä taas töihin. Tällä hetkellä siis murhamaratonin lukemana on 314 sivua. \o/ Ja eikun uutta kehiin!

Peikko pienten puolella -kampanja

Runoilija X - Elizabeth Acevedo

Runoilija X - Elizabeth Acevedo