myaa.jpg

Heop!

Tervetuloa Lukevan peikon sivuille! Täältä löydät kirjablogini ja tekemäni (vapaaehtoiset) käännöstyöt.

Peikko pienten puolella -kampanja

Törmäsin tänään Facebookissa Vaskikirjojen postaukseen, jossa he ilmaisivat todellisen huolensa kustantamonsa jatkuvuuden suhteen. Koska olen sitä mieltä, että toimiminen on parempi kuin pelkkä puhuminen, niin päätin rykäistä käyntiin vuoden mittaisen Peikko pienten puolella -kamppiksen, jossa perehdytään kotimaisiin pienkustantamoihin ja heidän tarjontaansa.

Kamppis kestäkööt vuoden, 11.6.2019-10.6.2020.

Myönnän ihan ensimmäiseksi, että en ole ollut kotimaisten kustantamoiden suurin ystävä enää aikoihin. Yksi syy on kotimaisten kirjastovirkailijoiden kehno palkkaus, jolla ei juuri osteta kotimaisista kirjakaupoista yhtään mitään enää sitten, kun laskut on maksettu. Elääkin täytyy. Vieraillessani Englannissa jokin aika sitten, sekosin täysin päästyäni kirjakauppaan, jossa kovakantisia kirjoja myytiin £11 hintaan. Ymmärrän toki, että tilanne on englanninkielisessä maailmassa aivan eri kuin täällä Suomessa, joka on kielialueenakin minimaalinen ja jossa kilpailu on todella kovaa.

Myönnän myös, että en tiedä kustannusalasta mitään. Siksi aionkin tehdä parhaani, että voisin esitellä teille tämän tulevan vuoden aikana edes 12 kotimaista pienkustantamoa, ja toivottavasti opin alasta siinä sivussa itsekin jotain.

Aikomukseni on siis vuoden ajan sijoittaa omia roposiani kotimaisiin pienkustantamoihin ja heidän tuotteisiinsa. Tulen arvioimaan lukemani kirjat yhtä brutaalin rehellisesti kuin kaikki muutkin lukemani teokset, ja tulen pitämään teidät ajan tasalla siitä, mitä ostan ja mihin hintaan. Tilipäivä on perjantaina, joten palataan asiaan silloin! Korvat hörölle!

I Am Still Alive - Kate Alice Marshall

I Am Still Alive - Kate Alice Marshall

Dekkariviikko & Murhamaraton 10.-16.6.2019!

Dekkariviikko & Murhamaraton 10.-16.6.2019!